Přihlášení

 

Kontaktujte nás

Sjednat půjčku, prodej, nákup... Kontaktujte nás

 

Nákupní košík

Počet položek: 0
Celkem: 0.00,- Kč

 

Nejprodávanější

Nejžádanější zboží - Elektro, knihy, oleje, auta, reality

Skladové vozy

Pojištění skladových vozidel autobazaru (auto dealera) za 3,30 Kč na den, 1200 Kč za rok ...>>více<<

Cena 1 200,-

Pojištění odpovědnosti dopravce

Pojištění odpovědnosti silničního dopravce na jedno vozidlo, pojistná částka 500 000 Kč, spoluúčast 10 %, min. 10 000 Kč, ...>>více<<

Cena 3 500,-

Povinné ručení veterán

Povinné ručení veteránů za řoční pojistné 346 Kč ...>>více<<

Cena 346,-

 

Pojištění pro firmy / O nás / Novinky

Aktuality, novinky, blog

Detail: Likvidace pojistných událostí (27.11.2020)

Obvyklou praxí tuzemských, ale i zahraničních pojišťoven je to, že si na likvidaci velkých pojistných událostí najímají specializované externí firmy, takzvané samostatné likvidátory pojistných událostí. Jejich úkolem je podle zadání pojistitele většinou prošetřit vznik škody, nároky pojištěného klienta, aplikovat znění pojistné smlouvy na konkrétní provedené šetření a navrhnout pojistiteli výši pojistného plnění. Jedná se tedy o velice specifickou činnost, která vyžaduje  speciální odbornost. V některých případech pojistitelé pro řešení velkých pojistných událostí nepoužívají externí společnosti, ale disponují vlastními specialisty. Použití externího nebo vlastního specialisty závisí spíše na filozofii jednotlivých pojišťoven.

 Obdobným způsobem jako postupuje pojišťovna, by měl postupovat i pojištěný klient. Je logické, že pro tuto činnost je třeba specifických znalostí a zaměření, které většinou klient nemá.  Proto se doporučuje postupovat se stejnou logikou, jakou postupuje pojistitel, tj. najmout si specialistu.

 Nejobvyklejší formou spolupráce je zastupování pojištěného včetně služeb poradenství nebo pouze poradenská činnost.

 Rozbor pojistné smlouvy a vyhodnocení rizik spojených s likvidací předmětné události.
Odhad výše pojistného plnění s ohledem na provedená zjištění. Technická a cenová pomoc při vyčíslení škody. U požárních škod činnost našich odborníků v oboru požární ochrana, včetně identifikace rizik spojených s příčinou požáru. Jednání s orgány HZS. Vyhodnocení v závislosti na likvidaci škody. Administrativní vedení celé agendy. Jednání s pojistitelem, navrhování a implementace postupů při likvidaci škody. Navrhování a výběr případných znalců, pokud to situace vyžaduje. Všechny typy škodních událostí z neživotního pojištění, vyjma pojištění odpovědnosti za škodu z provozu motorového vozidla a havarijního pojištění.

 

>> Zpět do historie novinek <<